05 Δεκεμβρίου 2009

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με επιστολή του έχει ζητήσει από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τις επί μέρους Μητροπόλεις της, καθώς επίσης και γενικότερα από τις εκτός Τουρκίας

Εκκλησιαστικές Επαρχίες του ανά τον κόσμο, να γράψουν τουλάχιστον ένα ακίνητό τους στο όνομά του, στην προσπάθειά του να κατοχυρώσει την νομική του υπόσταση έναντι της Τουρκικής κυβέρνησης.

Διευκρινίζεται ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως νομικό πρόσωπο, ούτε την οικουμενική του διάσταση, αλλά απλώς το θεωρεί ως ένα Τουρκικό Ίδρυμα υπαγόμενο στην δικαιοδοσία του νομάρχη της περιφέρειας του Φαναρίου, ο οποίος όχι λίγες φορές υπεισέρχεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του, καλώντας μάλιστα ακόμα και τον εκάστοτε Πατριάρχη στο γραφείο του για διευκρινίσεις ή εξηγήσεις για διάφορα θέματα.

Η Ειδηση δημοσιευθηκε στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ στις 4/12/2009 και εχει τεραστια Εθνική και πολιτική σημασία είναι εντελώς αγνωστη στην κοινή γνώμη και χρειαζεται ιδιαιτερη περίσκεψη η αντιμετώπιση της ,γιατι αφορά εξαιρετικά σοβαρο ζήτημα με πολλές αναγνώσεις.

Μου εκανε μεγαλη εντυπωση...




Στις εκλογές για την επιλογη Προεδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, για πρώτη φορά είδα τοση μαζική συμετοχή σε εσωκομματικές εκλογές,του κομματος αυτού.
Η συμετοχή ομως ειχε κατι το πρωτοφανές,πολλοί ανθρωποι μεγάλης ,πολύ μεγάλης ηλικιας είχαν σπεύσει στις κάλπες.
Το αποτέλεσμα εδειξε και την κατευθυνση των ψηφοφόρων ,σε μια ποιο συντηρητική θεωρηση των πολιτικών πραγμάτων απο την νεα Ηγεσια.
Είναι βεβαιον όμως, οτι κανείς δεν μπορει ,ουτε η νεα Ηγεσια τησ ΝΔ, να γυρίσει την πλάτη του στην σημερινή εφιαλτική πραγματικοτητα του τόπου και η μονη λύση για τον τόπο και οχι για ενα συγκεκριμένο πολιτικο κομμα είναι φυγή προς τα εμπρός ,με μοναδική επενδυση στην ΠΑΙΔΕΙΑ .
Η συνεπεια στις Αρχές αλλά και συναίνεση στα μεγαλα ζητηματα είναι μονοδρομος για όλους ,αλλιώς θα μπορούμε να ξαναμιλήσουμε συντομα για "ΜΙΚΡΑ ΠΛΗΝ ΕΝΤΙΜΟ ΕΛΛΑΔΑ ,δηλαδή για νεες εθνικές τραγωδιες.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ

Ο χρόνος που φεύγει ,ήταν ενας καταπληκτικός χρόνος.Πολλά πραγματα αλλάξαν και η καθημερινότητα μας . Απο φτωχοί γιναμε φτωχοτεροι,απο απαισιοδοξοι γιναμε περισσοτερο απαισιοδοξοι. Μπήκαμε στο τούνελ χωρις φως στην ακρη του. Ο χρόνος εφυγε και εδειξε οτι "το παιχνίδι ειναι στημενο και απο πριν ξεπουλημενο" και εμείς ομως καταπληκτοι πανηγυρίζουμε ,οπως οι μελοθανατοι πριν το εκτελεστικο αποσπασμα.
Υπάρχει ελπις
Υπάρχει πρεπει να γυρισουμε αμέσως σελίδα.

29 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΔ

Ἕγινε κουλουβαχατα ,αλλά βγηκε αποτελεσμα και ολοι ειναι ευτυχισμενοι και κερδισμένοι και χαμένοι ,γιατι μην ρωτάτε το μελλον θα δειξει και οι αλλοι χαρουμενοι είναι....
ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΑΤΕΡΑ ?
ΑΝ ΤΟΞΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥΝΑ ΜΟΝΟΣ....
ΥΓ Αλήθεια για το χασιμο των εκλογών πιος φταιει?
Μήπως φταιει ο Τρικούπης
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΓΙΑΥΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ..

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ


Αίτημα για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη FYROM-οι απειλές απο παντού εντείνονται.-

Ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη FYROM ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, ζητά να ανοίξει το κεφαλαίο της Ενέργειας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Ερχεται η ώρα των μεγαλων αποφασεων για την ΕΛΛΑΔΑ

Το διεθνές περιβαλλον είναι απολυτως δυσμενές και η κατασταση εκρηκτικη ,ειδικότερα

:1.Πλήρη υιοθέτηση από πλευράς ΝΑΤΟ, δια του Γ.Γ. Φόγκ Ρασμούσεν, των τουρκικών επιδιώξεων για συνολική επαναδιαπραγμάτευση Αιγαίου και Κυπριακού και κλήση της Ελλάδας να καθίσει στο τραπέζι για να αντιμετωπίσει τις διαφορές της με την Τουρκία. Δηλαδή να συζητήσει τις απαιτήσεις της Τουρκίας, αφού η Ελλάδα "δεν διεκδικεί τίποτα" ως γνωστόν. Τα παραπάνω συνέβησαν στη κοινή σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φόγκ Ρασμούσεν.

-2.Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Νιώθουμε ότι απειλούμεθα. Κάθε μέρα έχουμε και ένα πρόβλημα με την Τουρκία, συνεχείς παραβιάσεις του ΕΕΧ και παραβάσεις του FIR με οπλισμένα αεροσκάφη και συχνές υπερπτήσεις επάνω από τα νησιά μας. Το Καστελλόριζο είναι κρίσιμο για την Ελλάδα, αφού μέσω αυτού ενώνονται οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Ελλάδας-Κύπρου».

Με αυτές τις λέξεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε το καθημερινό πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα .

Ο υπουργός τόνισε ότι «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε πάντα έτοιμοι» Αναγνώρισε την επιτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης να περιληφθεί στην άσκηση «Τολμηρός Τοξότης» του ΝΑΤΟ ο Άη-Στράτης και τόνισε ότι για την Λήμνο και τον Άη Στράτη ισχύουν σε νομικό επίπεδο σε ότι αφορά την παρουσία αμυντικών στρατιωτικών δυνάμεων, ότι ακριβώς ισχύει και για τα Στενά: «Με την ίδια σύμβαση καθορίστηκε το καθεστώς των τριών περιοχών» τόνισε.

Σε ότι αφορά την καθημερινή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο σημείωσε ότι «Προβαίνουμε πάντα σε εκτίμηση απειλής προκειμένου να διαπιστώσουμε ψύχραιμα αν έχει βάθος η ενέργειά τους ή είναι μία σπασμωδική κίνηση».


ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ


Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από τις 11.00 το on line σύστημα σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Ν.Δ. Ωστόσο, με εντολή Σιούφα, η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου συνεχίζεται κανονικά καθώς οι ψηφοφόροι συμπληρώνουν αιτήσεις.

Αφού οι κυριοι του μηχανισμού της ΡΗΓΙΛΛΗΣ οδήγηαν ενα μεγαλο Κόμμα ,οπως την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε ατιμωτική ήττα δεν καταφεραν να διασφαλίσουν ούτε τις ελάχιστες διαδικασιες για την εκλογή του νέου Προέδρου. Ετσι το σύστημα κατερευσε μαζύ και τα ελάχιστα ορια της αντοχής απέναντι στην απολυτη ανικανοτητα τους .

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ Η Ο ΛΑΟΣ?

Το 1874 δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καιροί» άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α΄.Ως τότε ίσχυε η λεγόμενη «θεωρία του κηπουρού»: ο Βασιλιάς μπορούσε να διορίσει πρωθυπουργό όποιον ήθελε, ακόμα και τον κηπουρό του.Η αρχή της δεδηλωμένης είναι όρος του Συνταγματικού Δικαίου και ορίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της Βουλής. Σύμφωνα με την αρχή αυτή η κυβέρνηση οφείλει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ενώ η τελευταία διατηρεί το δικαίωμά της να άρει την εμπιστοσύνη της.