29 Μαρτίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

οχι στην μονοπλευρη λιτοτητα

Καθημερινά η Κυβερνηση εξαγγελει νεα μετρα σε βαρος του εισοδήματος ολων δικαιων και αδίκων ,φτωχών και πλουσιων εντίμων και” λαμόγιων” .
Ομως οταν η οικονομική κατασταση είναι τοσο τραγική.
Μάλλον πρεπει οι κυβερνώντες να δείξουν το καλο παραδειγμα,πριν ζητησουν θυσιες απο τον Ελληνικο Λαό, δηλαδη εξηγούμαι:

1.Να περικοπεί πλήρως για ενα χρονο και μετα κατά το ήμισυ η χρηματοδότηση των Κομμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
2.Τα εσοδα απο τον ΟΠΑΠ(ΛΟΤΤΟ-ΠΡΟΠΟ) να περιέλθουν αμεσα στον Κρατικο Προυπολογισμό και μαλιστα στο Ειδικο Ταμείο για την φτωχεια.
3.Να περικοιπεί αμεσα η επιδοτηση των ΠΑΕ για ενα χρόνο.-.
4.Να μειωθούν κατα 50 % οι αποζημιώσεις των κκ βουλευτών για τη συμμετοχή στις Επιτροπές
5.Να περιορισθούν οι μισθοί των λεγομένων των Golden Boys, σε υψος οχι ανωτερω του μισθού του Γενικου Διευθυντη με 35 χρονια υπηρεσιας  και να δημοσιποιηθούν στο διαδικτυο.
6.Να καταργηθούν ολες οι ειδικές παροχές :τα bonus ,οι καρτες ,τα αυτοκινητα μεταφοράς κλπ.σε ολα τα στελέχη του δημοσίου και του δημοσίου τομεα.
7.Να αλλάξει η νομοθεσία περί της συνταξιοδοτήσεως των Βουλευτών. Γιατί άραγε πρέπει να πάρει σύνταξη ένας Βουλευτής, ο οποίος μετέσχε του Κοινοβουλίου για μία ή δύο κοινοβουλευτικές περιόδους; Ο Έλληνας πολίτης εργάζεται και φορολογείται επί 35-40 χρόνια καί μόνον τότε θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδοτήσεως.
8.Να δημοσιοποιηθούν τα ονοματα των συμβούλων και ολων των μελών συλλογικών οργανων της διοικησης και ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥς ,ΟΙ ΛΟΙΠΈΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ . Τότε θα γελασουμε αφού υπάρχουν καποιοι με πεντε εξη θεσεις (πολυθεσια) και να περιορισθή στο ελάχιστο ο αριθμός των Ειδικών Συμβούλων σε κάθε Υπουργείο.
9.Να δημοσιοποιηθούν οι τιτλοι σπουδών των Συμβούλων και μελών των συλλογικών οργανων του δημοσίου.

10.Να αποδοθεί  αμέσως στο Κράτος το ειδικό τέλος, φόρος διαφημίσεως από τις Εταιρείες των Εκδοτικών Συγκροτημάτων καί των ΜΜΕ, οι οποίες οφείλουν εκατομμύρια € στο ελληνικό Δημόσιο.Να ελεγχθουν τα συγκροτηματα τυπου και ενημερωσεως αν εχουν αποδοσει τους φορους των και στα ασφαλιστικά του προσωπικου τους
11.Να περιορισθούν στο ελάχιστο οι δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου και του δημοσιου Τομεα για Διαφήμιση,
12.Να περιορισθεί στο ελάχιστο η απόσπαση αστυνομικών ασφαλείας σε πολιτικά και μη πρόσωπα.
13.Να περιορισθεί εις τα μόλις αναγκαία έξοδα το σκέλος των Δαπανών του Κράτους για Δεξιώσεις, Εορτές, Γεύματα πολυτελείας, πολυμελείς αποστολές στο Εξωτερικό, άσκοπες μετακινήσεις και των κκ βουλευτών  κλπ.
14,- Ολες οι δημοσιες και δημοτικές επιχειρησεις ,ΟΤΑ,ΔΕΚΟ,ολες οι επιχορηγουμενοι οργανισμοί δημοσιευουν αμεσα ισολογισμους,προυπολογισμους κλπ και χρησιμοποιουν λογιστικα προτυπα ,ολοι οι φορεις ελεγχονται απο ορκωτους ελεγκτες που οριζονται με αποφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για θητεία ενος και μονο ετους .
15.-Προληπτικός ελεγχος ολων των δαπανων του Δημοσίου και των νπδδ και των ΟΤΑ οποιουδήποτε υψους απο το Ελεγκτικο ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
16.-ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΉΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ.Υποχρεωτικος ελεγχος των δαπανων αυτων απο τους ελεγκτικους μηχανισμους του Κρατους.
17. Η ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΧΡΕΟΥΣ απο προμήθειες και δημοσια εργα μεσω του ΝΣΚ ετσι ώστε να επιδιωχθεί συμβιβασμός με τους πιστωτές του δημοσίου ,ετσι ώστε να μειωθούν τα ποσά και να χορηγηθεί τιτλος στους δικαιούχους .

18. Η αξιοποιηση αμεσα της δημοσιας περιουσιας ,την δημιουργια ενος και μονου φορεα και ενσωματωσης ολων των λοιπων δημοσιων φορεων (ΚΕΔ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ,ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ).

Εκποιηση κεντρικών αστικών ακινητων για αμεση εκμεταλευση.

Ελεγχος των μισθωσεων του δημοσίου,υπάρχουν τεραστια αναξιοποιητα ακινητα που δεν τα χρησιμοποιεί το δημοσιο και ταυτοχρονα πληρωνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ενοικια για τα Υπουργεια του και τις Υπηρεσιες του.
19.Επιτελους πρεπει να λειτουργησει το Δημοσιο που περιμενει την Κυβερνηση να ορισει τα προσωπα που θα διοικησουν τους Δημοσιους φορείς,αν δεν μπορεί τοτε σε λιγο καιρο θα γινει κολαση !!!!!!!!!!!!!!!

20.Να τεθει αμεσα οριο ηλικιας κατοχης θεσεων σε Ανεξαρτητες Αρχές ,το 67 ο ετος.

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΏΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ αξιωματουχων σε δημοσιες ΘΕΣΕΙΣ για τρια χρονια απο την οποιαδήποτε εξοδο τους απο την Υπηρεσια ,αλλιως να αναστελλεται πληρως η καταβολή της συνταξης.

« Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ» ΚΑΙ το «ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ».-

« Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ» ΚΑΙ το «ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ».-

Από το γνωστό σπαρταριστό Χιουμοριστικό μυθιστόρημα, του Δημήτρη Ψαθά είναι γνωστές οι ξεκαρδιστικές περιπέτειες: της Μαντάμ Σουσού που από το Βούθουλα μετακομίζει στο Κολωνάκι, χωρίζει τον ιχθυοπώλη σύζυγό της Παναγιωτάκη και γίνεται λεία στα χέρια του αρπαχτικού προικοθήρα Μηνά Κατακουζηνού. Έτσι κι ακριβώς παράλληλα μπορεί να δει κανείς την τρομακτική σε παραλογισμό ακόμη και τρέλα θεωρία του Νεοελληνικού σήμερα. Τα βαριά σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω απ’ τη Χώρα απειλούν την Εθνική μας Ανεξαρτησία, αφού για πρώτη φορά από το 1974 κινδυνεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, λόγω της οικονομίας μας.
Η Χώρα τελεί στην πραγματικότητα «κράτος υπό πτώχευση» οι πάντες και ορθά καλούνται να συνεισφέρουν εις τα κοινά βάρη ,προκειμένου να διασωθεί το υπό βύθιση σκάφος. Η Μαντάμ Σουσου όμως αρνείται να υποταχθεί στο μοιραίον, ανθίσταται, ζει το όνειρο του νεόπλουτου, αρνείται να υποταχθεί στη πενία.- Εξηγούμαι οι πάντες καλούνται να «πληρώσουν το μάρμαρο» πλην της Κρατικής Εξουσίας που παριστάνει την γνωστή ηρωίδα του Ψαθά και τα ακόλουθα ενδεικτικά το αποδεικνύουν :
1) «Η χώρα είναι σε πόλεμο για την οικονομία», κατά την έκφραση του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά η κρατική μηχανή βρίσκεται εν υπνώσει. Οι υπουργοί επιδίδονται κάθε μέρα σε ασκήσεις περικοπών στο χώρο της ευθύνης τους, όμως δίνουν την εικόνα «στρατηγών χωρίς στρατό», όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη. Η δημόσια διοίκηση εξακολουθεί να κινείται σε ρυθμούς ρελαντί, ακόμη και στους κρίσιμους τομείς των φορολογικών εσόδων και των ασφαλιστικών εισφορών. Οι 100 από τις 600 εφορίες λειτουργούν χωρίς διευθυντές ή υποδιευθυντές. Ανάλογη είναι και η εικόνα στον τομέα των τελωνείων. Τα δημόσια έσοδα έχουν ανατεθεί στην «θεά τύχη» ή «στον αυτόματο πιλότο» αφού ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει τελείως διαλυθεί. Είναι γνωστό και χαρακτηριστικό ότι η Εφορία Μυκόνου μείωσε σε μόλις 3.000 ευρώ, το πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει σε γνωστό εστιατόριο - κλαμπ που έκανε συναυλία με πολύ κόσμο χωρίς να κόψει εισιτήρια ενώ άλλο εστιατόριο της Μυκόνου διέθετε διπλές ταμειακές μηχανές και ότι η συντριπτική πλειονότητα των αποδείξεων κόβονταν από την ψεύτικη ταμειακή (μη δηλωμένη στην Εφορία) που βρισκόταν σε διπλανό οίκημα. Διερωτώμαι αν έψαξε κάνεις, μήπως υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις στα ντουλάπια των Υπουργείων, ανείσπρακτες υπέρ του δημοσίου ή των κρατικών ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ. ή αν τα τελευταία δέκα χρόνια εισπράχτηκαν από οφειλέτες οι δικαστικές δαπάνες που έχουν επιδικασθεί υπέρ δημοσίου ή των κρατικών ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ. Διερωτώμαι γιατί τα όργανα εισπράξεων δεν έχουν εισπράξει από μεγαλοοφειλέτες και ΜΜΕ ποσά που δικαιούται το Δημόσιο από φόρους ασφαλιστικές εισφορές κλπ.
2) Την εξασφάλιση ποσού 280 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή των συντάξεων και του Δώρου Πάσχα χρειάζεται ο Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Στον αέρα βρίσκονται περίπου 300.000 συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2010, οι ταμειακές ανάγκες του ΟΑΕΕ ανέρχονται στο 1,14 δις ευρώ, ενώ η τακτική επιχορήγηση που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν υπερβαίνει τα 600 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα έλλειμμα 540 εκ. ευρώ. Στα παραπάνω ποσά θα πρέπει να προσθέσουμε τις οφειλές από τις καθυστερημένες οφειλές, που φτάνουν τα 1,8 δις ευρώ αλλά και τη μεγάλη μείωση της αξίας της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, η οποία κυμαίνεται ανάλογα με τις τιμές της αγοράς από 600 έως 800 εκ. ευρώ. Την ίδια ώρα πάνω από 12 εκατ. ευρώ ετησίως συνεχίζουν να κοστίζουν στα ταμεία του κράτους τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων που εξακολουθούν να υπάρχουν και να συνεδριάζουν, παρ' ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πως θα τα καταργήσει. Αλήθεια έκλεισε κανένας δημόσιος οργανισμός από εκείνους που μήνες τώρα εξαγγέλθηκε ότι θα κλείσουν σαν άχρηστοι 250 Οργανισμοί του Δημοσίου. Ούτε οι Οργανισμοί έκλεισαν και στρατηγικές εταιρείες του δημοσίου στερούνται από τον Σεπτέμβριο διοίκησης ,όπως η ΚΕΔ, η Κοινωνία της Πληροφορίας κλπ που διαχειρίζονται τεραστία ποσά.
Ενώ τα Δημόσια έσοδα βρίσκονται στην γνωστή τραγική κατάσταση τους ,εν τούτοις σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, τα ανείσπρακτα χρέη των ΠΑΕ και ΚΑΕ προς το δημόσιο ανέρχονται σε 222 εκατ. ευρώ. Επίσης 26 εκατ. ευρώ προέρχονται από πρόστιμα εκ των οποίων έχουν εισπραχθεί μόνον τρία. Εάν εφαρμοζόταν πλήρως η σχετική νομοθεσία, η πλειοψηφία των αθλητικών εταιρειών θα έπρεπε να είχαν κλείσει, υπογράμμισε. Το περίφημο ΚΕΙ, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας, το οποίο στοιχίζει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 1.300.000 ευρώ ετησίως. Ο ΓΓΑ αποκάλυψε ότι τα έξι τελευταία χρόνια έχει επιχορηγηθεί με ένα ποσό που ξεπερνά τα 9.000.000 ευρώ κι αυτό ενώ η προσφορά του είναι ανύπαρκτη! Δεν χρειάζεται κανείς μας, νομίζω, να αναρωτηθεί τι κάνουν οι 32 υπάλληλοι που δουλεύουν εκεί και τα 15 άλογα που υπάρχουν. Αποκαλύφθηκαν άλλωστε οι οφειλές των μεγάλων μας ΠΑΕ και ΚΑΕ που υπενοικιάζουν αθλητικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τον ΓΓΑ και τις διοικήσεις του Ολυμπιακού Σταδίου και του ΣΕΦ, ο ΠΑΟ χρωστάει 500 χιλιάδες ευρώ περίπου για τη χρήση του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός 100 χιλιάδες για το ΣΕΦ, η ΑΕΚ 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες ευρώ στο Ολυμπιακό Στάδιο και η ΚΑΕ ΠΑΟ άλλες 500 χιλιάδες στο γήπεδο του μπάσκετ.
Διερωτώμαι μήπως υφίσταται περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παραβάσεως καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος, από κάποιους δημόσιους λειτουργούς που ήταν υπόχρεοι από τον νόμο να εισπράξουν τα χρέη για λογαριασμό του υπό πτώχευση δημοσίου και δεν το έπραξαν.
3) Το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει περίπου 44.000 αυτοκίνητα. Αν εξαιρέσουμε 13.000, όσα περίπου είναι οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, απομένουν 31.000. Από αυτά, περίπου 20.000 έχουν παραχωρηθεί σε δημάρχους, κοινοτάρχες, νομάρχες και προέδρους υπαρκτών ή ανύπαρκτων οργανισμών. Ένας απίστευτος αριθμός, περίπου 260 αυτοκίνητα, είναι υπουργικά. Μερικές άλλες εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν παραχωρηθεί σε διάφορους κρατικοδιαιτους αξιωματούχους ειδικοί, οι γενικοί και οι λοιποί γραμματείς υπουργείων. Η αντικατάσταση των πολυτελών λιμουζίνων των κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων με αυτοκίνητα 1.400 και 1.600 κυβικά, είχε ως αποτέλεσμα το τελευταίο τρίμηνο, την μείωση της σπατάλης για την λειτουργία των κρατικών αυτοκινήτων. για τη συντήρησή τους στο παρελθόν (ανταλλακτικά, καύσιμα, ασφάλιστρα) δαπανώνται περί τα 350 εκατ. ευρώ ετησίως. Σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΕΣ το φετινό τρίμηνο Νοεμβρίου - Ιανουαρίου η δαπάνη για την κατανάλωση βενζίνης στα κρατικά αυτοκίνητα μειώθηκε σε 29.911 ευρώ από 81.613 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι. Οι δαπάνες ανταλλακτικών μειώθηκαν την ίδια περίοδο από 124.000 στα 40.000 ευρώ. Τέλος στις δαπάνες για επισκευές, η μείωση έφθασε τα 14.000 ευρώ, από 32.000 πέρσι. Όμως οι μειώσεις δεν αρκούν πρέπει να γίνει δραστική περικοπή των δικαιούχων κρατικών αυτοκινήτων . Το κόστος που πληρώνει ο φορολογούμενος, όμως, είναι μεγαλύτερο, διότι ο κρατικός «παράγοντας» δεν οδηγεί ο ίδιος το αυτοκίνητο το οποίο του έχει παραχωρηθεί. Πρέπει να έχει οδηγό. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, αναλογούν δύο οδηγοί ανά αυτοκίνητο, ώστε αυτό να είναι διαρκώς «αξιοποιήσιμο ». Έτσι, μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους φόρους δαπανώνται για αυτοκίνητα και οδηγούς κρατικών «παραγόντων». Θέλετε να δείτε που κινούνται τα κρατικά αυτοκίνητα ,το πρωί για ψώνια των κυριών των παραγόντων στο Κέντρο της Αθήνας ,το βραδάκι στις ταβέρνες και σε λίγο και στις παραλίες ,αυτό θα έκανε άλλωστε και η Μαντάμ Σουσού .-
4) Φραγή» στα κινητά της ΕΡΤ3 έβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΣ) «κόβοντας» ως μη νόμιμη την υπογραφή συμφωνίας για παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για μία 3ετία.Την υπογραφή της σύμβασης με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επιδίωκε η ΕΡΤ3 από τις αρχές του 2009 για προμήθεια 892 συνδέσεων με τις αντίστοιχες συσκευές τους, από τις οποίες οι 568 αφορούν την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της ΕΡΤ3 και οι 324 προορίζονται για προσωπική χρήση των υπαλλήλων της. Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανερχόταν σε 340.000 ευρώ ετησίως χωρίς ΦΠΑ. Ενω η Γενική Διευθύντρια της ΕΡΤ3 (και όχι μονον)συνεχίζει να αμείβεται με 16.800 ευρώ το μήνα ,παρά το σοκ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ΠΟΥ προκάλεσε παρέμβαση του Γενικού Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ), Γ. Σχοινιωτάκη, που ζητεί να εντοπιστούν και να επιστραφούν όλες οι αμοιβές στελεχών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ, της ΕΡΤ κ.λπ. που ξεπέρασαν το ανώτατο όριο των αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου (ανέρχονται σε 6.090 ευρώ και με επιδόματα σε 9.700 ευρώ), γιατί είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.
5) Το ελληνικό δημόσιο αναγκάζεται να παραλάβει από τους Γερμανούς το υποβρύχιο «Παπανικολής» που γέρνει, αφού έχει δαπανήσει 463,25 εκατομμύρια ευρώ, με την ελπίδα ότι θα το πουλήσει σε τρίτη χώρα. Ωστόσο, η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία το κοστολογεί σήμερα 300 εκατ. ευρώ, δηλαδή αμέσως - αμέσως το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει 163,25 εκατ. Ευρώ. Βέβαια υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και τα 463,25 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής.
6)Ενώ «πτωχεύει ο τόπος» μπαίνει ταυτόχρονα τέλος και στο πάγωμα των κρατικών διαφημιστικών κονδυλίων(διερωτώμαι αν υπάρχουν γιάυτο χρήματα). Ο ένας μετά τον άλλο οι δημόσιοι οργανισμοί παίρνουν το πράσινο φως και προχωρούν σε δημόσια αναγγελία για τα επικοινωνιακά τους προγράμματα. Οι μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες λαμβάνουν θέση στην καινούργια διανομή του κρατικού χρήματος. Κάτω από τις πιέσεις των εκδοτών ανοίγουν τα διαφημιστικά μπάτζετ των κρατικών και των ημικρατικών επιχειρήσεων χωρίς να υπάρχει ένα πιστοποιημένο σύστημα κατανομής των διαφημίσεων. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί επικοινωνιακά προγράμματα που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ στον «χορό» σύντομα αναμένεται να μπουν και τα υπουργεία. Το κονδύλι της Εθνικής Τράπεζας είναι το μεγαλύτερο: 45 εκατ. ευρώ για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής τραπεζικών προγραμμάτων. Στον διαγωνισμό εκδήλωσαν ενδιαφέρον πέντε διαφημιστικές εταιρείες.
Ακολουθεί το κονδύλι του ΟΠΑΠ: 30 εκατ. ευρώ για επικοινωνία. Ο ΕΟΤ, που χρωστάει σε όλα τα ΜΜΕ τα λεφτά της προηγούμενης διαφημιστικής εκστρατείας, είναι έτοιμος να διακινήσει περισσότερα από 12 εκατ. ευρώ. Στον πάγο, αλλά όχι για πολύ, βρίσκονται τα 20 εκατ. για τη διαφήμιση υπηρεσιών από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Από τα υπουργεία λέγεται ότι τις αναθέσεις άρχισε το Παιδείας και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Σε αναμονή βρίσκονται τα κονδύλια επικοινωνίας για το ΕΣΠΑ, όπως και άλλων δημόσιων οργανισμών.
Σε αυτό το κλίμα ευφορίας για τις διαφημιστικές εταιρείες ήρθε και το κονδύλι του ΟΤΕ: 72 εκατ. ευρώ για επικοινωνία των υπηρεσιών του τα επόμενα τρία χρόνια.
Είναι φανερό πως η κρατική διαφήμιση όχι μόνο δεν μειώνεται, όπως είχε δοθεί η εντύπωση στην αρχή, αλλά αυξάνεται με τις ευλογίες των μεσαζόντων και των ισχυρών της μιντιακής αγοράς.
ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ:
Την ώρα αυτή την κρίσιμη υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται, κάποιοι που δίνουν το παράδειγμα ,κάποιοι που θυμούνται τον ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ. Ξάφνιασε το πανελλήνιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος με δηλώσεις του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού δήλωσε ότι ζήτησε την διακοπή της μισθοδοσίας του. Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, σχολιάζοντας την ενέργεια του αυτή τόνισε: «Αυτό είναι μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης, στο αγώνα που γίνεται για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας». Επίσης, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας ανέφερε ότι «η Εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται, θεωρώντας ό,τι έγω δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω, ήταν να ζητήσω να επιστραφεί ο μισθός μου στο Κράτος, μια συμβολική κίνηση την οποία κάνανε και άλλοι άνθρωποι. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια Ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει και ένας Επίσκοπος». Με απόσπασμα από κείμενο του Στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη, το οποίο αναφέρεται στην Εφημερίδα «Εθνική» (με ημερομηνία 23/12/1834), απαντά μέσα από την «Romfea.gr» ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, σε όλους εκείνους που χαρακτήρισαν την ενέργεια του, ως «φαινόμενο ακραίου λαϊκισμού».
Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, απέστειλε στην το παρακάτω απόσπασμα: «Η τοιαύτη αδικία κάμνει σήμερον πολλοὺς Έλληνας να αγανακτούν εναντίον της πατρίδος, οπού εδοκίμασαν τόσους αγώνας, και να βλέπουν ο ένας τον άλλον ως εχθρόν χειρότερον από τον Τούρκον. Εγώ όμως, Υψηλή Αντιβασιλεία, δεν είμαι άδικος, αλλά ως ευαίσθητος εις την δυστυχίαν τόσων αγωνιστών, παρακινούμαι να φανερώσω την αδικίαν προς την κυβέρνησίν μου, την οποίαν μετά Θεόν σέβομαι και τιμώ και αγαπώ, καθώς χρεωστεί να κάμνη κάθε άνθρωπος αφωσιωμένος εις την πατρίδα του.Αν η πατρίς μας είναι πτωχή, διατί ημείς μερικοί Έλληνες να παίρνωμεν από χίλιες δραχμές και κάτω τον μήνα, οι δε συνάδελφοί μας να ψωμοζητούν και να περιπατούν γυμνοί και ξυπόλητοι;Δια την τιμήν και υπόληψιν της πατρίδος και του Βασιλέως μου κρίνω δίκαιον να κόψωμεν ένα μέρος από τον μισθόν μας, δια να δοθή και εις αυτούς τους δυστυχείς .Εγώ, όταν επληγώθην εις τους Μύλους του Ναυπλίου, έλαβα δώρον από την πατρίδα μου, το οποίον είναι περίπου εκατόν πενήντα δραχμάς τον μήνα• τώρα λαμβάνω πολύ περισσότερον μηνιαίον μισθόν, δηλαδή σχεδὸν τριακόσιας εβδομήκοντα δραχμάς.Όθεν εγώ πρώτος παρακαλώ την Αντιβασιλείαν να διατάξη να κοπή αυτός ο μισθός μου όλος, εως ότου η Κυβέρνησις να λάβη καιρόν να ευθετήση τα πράγματα και να τα θεραπεύση κατά το καλύτερον, και να με δοθούν πάλιν κατά μήνα αι εκατόν πενήντα δραχμαί εκείναι, καθώς εξ αρχής μ΄ έκρινεν άξιον η πατρίς μου• ο δε μισθος μου ας δοθή εις άλλους δυστυχεῖς συναγωνιστάς μου, των οποίων η γύμνωσις και απελπισία, μα την πατρίδα μου και μα τον Βασιλεά μου, δεν μ΄ αφήνει να κοιμηθώ ησύχως όλην την νύχτα. Εν Άθήναις τη 15 Δεκεμβρίου 1834 Ιωάννης Μακρυγιάννης
(εκ της εφημερίδος «ΕΘΝΙΚΗ», αρ. 22/23.12.1834)»
Είναι νομίζω καιρός όλοι οι Άρχοντες του τόπου να επιστρέψουν ότι έλαβαν από την Πατρίδα πλουσιοπάροχα. Να δώσουν έναν μισθό τους στο Δημόσιο Ταμείο, να επιστρέψουν άπαντες τα κρατικά αυτοκίνητα,(θα είναι καλό για τη υγεία τους λίγο περπάτημα) να απαλλαγούν από τους φρουρούς και τους αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους, να σταματήσουν οι ατελειες, η ασυλία τα ταξίδια και τα εγκαίνια, να κόψουν τις δωρεάν μετακινήσεις με στρατιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα , να σταματήσουν οι δωρεές με τα δικά μας τα λεφτά από το δημόσιο σε ανύπαρκτο Σωματεία και ΜΚΟ( δόθηκαν σε 40.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Απασχόλησης, βλ Το φύλλο της εφημερίδας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου). Ένα ΑΚΟΜΗ από τα βασικά εργαλεία της κομματικής λογικής αποτελούν αποτελούν οι επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, στα διάφορα σωματεία πολιτιστικούς φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου.
Τα έσοδα του ΟΠΑΠ(και τα αδιαθετα) να μπουν άμεσα έσοδα στον Κρατικό Προϋπολογισμό χωρίς καμιά εξαίρεση(Με καθαρά κέρδη στα 593,8 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2009 για τον ΟΠΑΠ.) .-Να σταματήσει η συνεχιζόμενη ατιμωρησία και το ανεξέλεγκτο της σπατάλης δήμων και νομαρχιών σε μια περίοδο «τιμωρίας» των πολιτών, καθώς και η διαιώνιση της κακοδιαχείρισης και την έλλειψης ελεγκτικών μηχανισμών όπως και σε περιπτώσεις πλαστών τιμολογίων, παρατυπιών με προμήθειες σε καύσιμα κι όχι μόνο και άλλα αδικήματα ,αφού σε αρκετούς δήμους οι δαπάνες μοιάζουν δυσθεώρητες.-
Τα παραπάνω παραδείγματα και πάμπολλες άλλες περιπτώσεις, που δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν στη αναφορά αυτή , πνίγουν κάθε ειλικρινή και σοβαρή πρόθεση να γίνει η Χώρα μας ένα σύγχρονο κράτος με χρηστή διοίκηση, ευνομία και κοινωνική δικαιοσύνη, ένα κράτος που να μην συμπεριφέρεται σαν την «Μαντάμ Σουσού»
Κι ας μην λησμονούμε τι αναφέρει στον Εθνικό Ύμνο ο Σολωμός για την ξένη βοήθεια που και τότε ζητούσε η Ελλάδα:
«Μοναχή το δρόμο επήρες
εξανάλθες μοναχή•
δεν είν' εύκολες οι θύρες
εάν η χρεία τες κουρταλεί.»

24/3/2010