04 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  1. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  1. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμ. Νομικής), το Εφετείο Αθηνών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με τη συνεργασία του Ελληνο-Γαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ την Ημερίδα με θέμα: «Διαμεσολάβηση και Επιχειρηματικότητα»η οποία  πραγματοποιηθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2012 στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών,  Σίνα 31 (ώρα 16.00)Στην εκδήλωση  συμμετείχαν  έγκριτοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναπτύσσοντας το θεσμό της Διαμεσολάβησης και τη δυνατότητα αξιοποίησής της από τον επιχειρηματικό κόσμο.

  1. http://www.businessandmediation.gr/
  2. Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιηθηκε υπό την αιγίδα του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Π. Πικραμμένου, στόχο έχει να ενημερώσει τους νομικούς, τα στελέχη της αγοράς και τους επιχειρηματίες για την πρακτική εφαρμογή του θεσμού της Διαμεσολάβησης και τις εμπειρίες χωρών που ήδη τον εφαρμόζουν. Σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Κίνα, θα καταθέσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τη λειτουργία και την αξιοποίηση του θεσμού της Διαμεσολάβησης.
    Ειδικότερα, Έλληνες αλλά και ξένοι διαμεσολαβητές, όπως ο κ. Andrew Charles Tsunis από τη Νέα Υόρκη και ο κ. Daniel Kail από το Παρίσι θα αναφερθούν στην πρακτική εφαρμογή της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα και τον κόσμο ενώ, στη συνέχεια έγκριτοι ομιλητές θα μεταφέρουν την εμπειρία που έχουν αποκομίσει από τη διαδικασία της διαμεσολάβησης, ως εναλλακτικού τρόπου επίλυσης διαφορών. Η κ. Κούβελα-Piquet, Δικηγόρος Παρισίων και Αθηνών καθώς και η κ. Wei Zhang, Διαμεσολαβήτρια και Διευθύντρια του Εμπορικού Κέντρου Διαμεσολάβησης στη Σαγκάη , θα αναδείξουν τον ρόλο του δικηγόρου στη διαδικασία της διαμεσολάβησης.
    Τέλος, αξίζει να τονιστεί ο επίκαιρος χαρακτήρας του θεσμού της διαμεσολάβησηςκαι η πρακτική χρησιμότητά του κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς ενώ διανύουμε μια εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από ταχύτητα στις επικοινωνίες και στις συναλλαγές, το τυπικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης δημιουργεί προσκόμματα στην ανταγωνιστικότητα και στην ανάπτυξη. Η διαμεσολάβηση, από την άλλη, καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης καθώς πρόκειται για μια ευέλικτη διαδικασία, η οποία προσαρμόζεται στις ανάγκες των μερών και τα απαλλάσσει από το κόστος και τη χρονική καθυστέρηση που συνεπάγεται η προσφυγή στα δικαστήρια. Συνεπώς, ο θεσμός της διαμεσολάβησης εμφανίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σχέση με τις δικαστικές διαδικασίες καθώς συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση των επιχειρηματικών σχέσεων παρά στη διαρραγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: