03 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ

«Οπως στρώνει καθένας, έτσι και κοιμάται»
Παναγιώτης Κονδύλης

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ



Επιμένει στη πάγια  θέση της ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος η Τουρκία καθώς σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε νέα απάντηση προς την ελληνική πλευρά. Την ιδία στιγμή  μάθαμε ότι επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και εντατικοποίηση του διαλόγου, με κορύφωση το τριήμερο 9 με 11 Ιανουαρίου στη Γενεύη, αποφάσισαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο χθεσινό τους δείπνο .Αποφάσισαν, επίσης, στις συναντήσεις της Γενεύης να παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού, ενώ στις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πολυμερής διάσκεψη.  Ενώ ο  «παράφρονας»  Ερντογάν «κουράστηκε» να…κυνηγά την Ευρώπη!!! Και να απειλεί την μισή υφήλιο με πόλεμο. Μήπως να  θυμηθεί κανείς,  ότι στις 29 Σεπτέμβρη 1938 αρχίζει στο Μόναχο η τετραμερής διάσκεψη. Τη Γερμανία εκπροσωπεί ο Χίτλερ, την Αγγλία ο Τσάμπερλεν, τη Γαλλία ο Νταλαντιέ και την Ιταλία ο Μουσολίνι. Αντικείμενο της διάσκεψης είναι το μέλλον της Τσεχοσλοβακίας, την οποία ο Χίτλερ κατηγορούσε για καταπίεση των Γερμανών της Σουδητίας. Με την κατάπτυστη «Συμφωνία του Μονάχου», οι κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Γαλλίας με την προτροπή της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ικανοποίησαν όλες τις απαιτήσεις του Χίτλερ και μετά ήλθε ο Πόλεμος!
Ώστε θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι Έλληνες και ο  ο Ερντογάν που αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος στο  Αιγαίο και θα «συζητήσουνι» για την λύση του Κυπριακού με την Ελλάδα .Τούτη την ώρα που έχει ανατραπεί το σύνολο του γεωπολιτικού σκηνικού  και της διεθνούς πολιτικής ασφάλειας, που ξεκινάει ένας νέος γεωπολιτικός πυρετός εμείς θα σπεύσουμε να λύσουμε τον Κυπριακό και το Αιγαίο ; μήπως οδηγούμεθα σε διάλογο Μηλίων Αθηναίων ;

Δουλεία ή πόλεμος!


 Οι Αθηναίοι το Μάρτιο του 416 π.Χ. εμφανίστηκαν στη Μήλο, έχοντας ως στόχο να πείσουν τους Μηλίους να προσχωρήσουν στη συμμαχία τους.
Σε κάποια φάση των «διαπραγματεύσεων», όταν οι Μήλιοι επέμεναν να επικαλούνται τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της ηθικής (στον Θουκυδίδη οι πιο αδύναμοι αναφέρονται σε υψηλά ιδανικά!), οι Αθηναίοι απαντούν: «Απαίτησή μας είναι να επιτύχουμε όσα θεωρούμε δυνατά από εκείνα που έχουμε πράγματι στο μυαλό και οι δύο μας, αφού γνωρίζουμε καλά κι εσείς κι εμείς ότι σύμφωνα με την κρίση των ανθρώπων το δίκαιο λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν και τα δύο αντίπαλα μέρη κατέχουν ίση δύναμη για την επιβολή του, και ότι όταν αυτό δεν συμβαίνει οι ισχυροί υλοποιούν όσα τους επιτρέπει η δύναμή τους...».

Δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται με την επίκληση του δικαίου του ισχυρού που δεν κερδίζει πάντοτε στις μάχες που δίνει, αλλά ηττάται από τον αδύνατο ενιότε και αυτό η Τουρκία το γνωρίζει. Άς μην ξεχνάμε ,:"Διότι κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς ούτε να εκδιώξουμε άλλους εξ αυτής ούτε να την καταλάβουμε έρημο ούτε να εγκατασταθούμε σε αυτήν ως ανάμεικτος ομάδα από διάφορα ανόμοια φύλα, απεναντίας είναι τόσον ευγενές και γνήσιο το γένος μας, ώστε τη χώρα, στην οποίαν είδαμε το πρώτο φως, εξακολουθούμε συνεχώς να κατοικούμε, διότι είμεθα Αυτόχθονες και μόνον εμείς από όλους τούς άλλους έχουμε το δικαίωμα να προσφωνούμε την πόλη μας με τις ίδιες λέξεις, δια των οποίων προσαγορεύομε τούς πλέον γνωστούς συγγενείς". (Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24 -25) 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ :
 Και να θυμάσαι:
Αν εθελούσια δεν γονατίσεις,
ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν»
ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: